Versió accessible dels continguts de la Revista Eureka

La saga d'Europa

Written by Jesús Hernándissabte, 10 setembre 2005 19:54

El minotauro

Europa va ser una de les moltes amants de Zeus, el Déu més poderós de la mitologia grega. Un dia, Zeus es va enamorar d'Europa (la filla del Rei de Sidón) mentre ella jugava a la platja. 

 

 

Els animals en la mitologia

Written by Raquel Crisóstomodimarts, 31 gener 2006 15:02

Los animales en la mitología

Els animals tenen un gran protagonisme en les creences i mitologies de diferents orígens i indrets del món. Sorprèn la coincidència d'interpretacions entre civilitzacions tan allunyades en el temps i en l'espai. És possible que alguns mites formin part d'un patrimoni primigeni?

  

Els déus egipcis

Written by Raquel Crisóstomodivendres, 19 maig 2006 11:25

Ra en su barca

Per als antics egipcis, els déus estaven a tot arreu: en l'aigua, en l'aire, en la terra i en l'invisible regne dels difunts. Ells havien creat el món i els humans, i s'encarregaven d'assegurar la seva continuïtat. Dia rere dia, els déus lluitaven contra les forces del mal que pretenien destruir el món i, en ocasions, combatien també entre ells. Aquí presentem alguns dels principals:

 

Com es va crear el món?

Written by Raquel Crisóstomodijous, 03 agost 2006 17:22

¿Como se creó el mundo?

5 respostes diferents a un mateix dilema. Des del començament dels temps arreu ens repetim la mateixa pregunta: què hi havia abans de què es creessin el cel i la terra? Com es va crear el món que coneixem avui dia? Alguns mites expliquen que al començament només hi havia una immensa extensió d’aigua; d’altres, que el buit ho era tot. Tot seguit veurem algunes de les respostes que els pobles al llarg del temps han donat per resoldre aquest dubte existencial.

  

Bel·lerofont, l'heroi superb

Written by Núria Sotodivendres, 15 setembre 2006 10:47

Belerofonte, el héroe soberbio

Aquesta és la història d'un heroi pràcticament invencible que va aconseguir derrotar grans monstres com la Quimera i temibles guerreres com les Amazones. Un jove que va cavalcar a lloms del cavall alat Pegàs i que va gosar creure's a l'alçada dels Déus, motiu pel qual va ser castigat per Zeus, el totpoderós.

 

Il·lusions celestes: fenòmens òptics del cel

Written by Administratordiumenge, 19 agost 2007 01:50

Aurora boreal

A què es deuen els espectaculars colors del cel al capvespre? Per què el cel és blau de dia i totalment negre a la nit? El cel ofereix una gran quantitat de fenòmens visuals: colors, miratges, halos… Tots ells es deuen a la interacció de la llum solar amb alguns components de la nostra atmosfera.

  

Read more...

Page 1 of 11